Rostlinný olej Z VLAŠSKÝCH OŘECHŮ, 30 ml
* Produkty jsou čistě přírodní a jejich dostupnost je tedy omezena na sezónu bylin
Vlašský olej respektive ořech, z něhož je extrahován, vypadá podobně jako lidský mozek. Dokonce dělení mezi levou a pravou půlkou se dá u tohoto ořechu zpozorovat. A vskutku obsahuje vlašský ořech a olej z jeho jader lisované látky působící velice pozitivně jako "potrava" pro náš mozek.
Vlašský olej respektive ořech, z něhož je extrahován, vypadá podobně jako lidský mozek. Dokonce dělení mezi levou a pravou půlkou se dá u tohoto ořechu zpozorovat. A vskutku obsahuje vlašský ořech a olej z jeho jader lisované látky působící velice pozitivně jako "potrava" pro náš mozek.
Vlašský olej obsahuje mix vitaminů B1, B2, B6 a E jakožto Omega 3 mastné kyseliny, lecitin a cholin. Tato souhra různých látek podporuje funkci nervových buněk a chrání stěny cévního systému, aby se na nich netvořili nánosy.
Vitamin E, který je v oleji obsažen, je přirozený "lapač" volných radikálů a zabraňuje tomu, aby docházelo k oxidaci nervových buněk v mozku (důležité jako ochrana před Alzheimerovou chorobou).
Esenciální mastné kyseliny a lecitin jsou důležitými stavebními kameny našeho mozku. Stěny nervových buněk se skládají především z těchto látek a dokonce uvolňování určitých "feromonů neboli látek štěstí" (neurotransmiterů) je závislých na zdravých mastných kyselinách.
Popraskané rty mohou být olejem z vlašských ořechů ošetřeny takřka stejně jako produktem pod názvem jelení lůj. Každé podráždění kůže se dá olejem z vlašských ořechů velice dobře zmírnit. Je vhodný při spálení sluníčkem apod.
V kuchyni je olej z vlašských ořechů delikátním společníkem pro kořenovou zeleninu. Je také výborný do müsli, k dušeným bramborám, chřestu, artyčoku, kukuřici a ke všem druhům zeleniny.
Parametry
- Země původu
- Tunisko